Dit is de latenight-tip van vanavond: Goodfellas

Veronica Superguide logo
Veronica Superguide logo
Dit is de latenight-tip van vanavond: Goodfellas

Dit is de latenight-tip van vanavond: Goodfellas

|
|

Laatste update:

Gangster Jimmy 'The Gent' Conway neemt de jonge Henry Hill onder zijn hoede en leert hem de fijne kneepjes van het gangstervak in de zesvoudig Oscar-genomineerde film Goodfellas van filmlegende Martin Scorsese.

Drie generaties maffia

Henry Hill (Ray Liotta) wil al van jongs af aan bij de maffia. Hij begint als loopjongen en door de jaren heen krijgt hij steeds grotere klussen. Hij valt hierbij onder de hoede van Jimmy Conway (Robert De Niro), een oude rot in het vak. Henry verdient bakken met geld en alles gaat op rolletjes.

Na een paar jaar komt Henry erachter dat Jimmy buiten de maffia om ook nog wat zaakjes heeft lopen. Henry merkt dat hij ook een beetje voor zichzelf moet gaan zorgen als hij wil blijven overleven in de harde maffia wereld.

Recensie

Liotta wordt gedurende dertig jaar van zijn leven gevolgd; van zijn jeugd in Brooklyn via een loopbaan in de misdaad tot het proces waarbij hij zijn collega’s aangeeft. Dit meesterwerk is gebaseerd op Nicholas Pileggi’s boek Wiseguy. Naast Liotta schitteren onder andere De Niro (in zijn zesde samenwerking met Scorsese) en Pesci met een briljante vertolking die werd beloond met een Oscar. Scorsese schrikt niet terug voor geweld, maar de film bevat ook een flinke dosis (zwarte) humor.

Je ziet Goodfellas vanavond om 22:10 op Net5.

Lees verder