Dit is de latenight-tip: The Shining

Veronica Superguide logo
Dit is de latenight-tip: The Shining

Dit is de latenight-tip: The Shining

|
|

Laatste update:

Geschreven door:
Redactie

Een beetje horrorfan kent The Shining natuurlijk van buiten. Gelukkig is dit echt zo’n film die je niet vaak genoeg kunt zien!

Kat-en-muisspel

The Shining is gebaseerd op een boek van Stephen King. Hierin reist schrijver Jack Torrance (Jack Nicholson) met zijn gezin af naar een afgelegen hotel om in alle rust aan zijn nieuwe roman te kunnen werken. Het hotel kent echter een duistere geschiedenis en het duurt niet lang voordat de schrijver in de ban komt van de kwaadaardige krachten die in het hotel schuilen. Terwijl het gezin langzaam insneeuwt, wordt Jack steeds gevaarlijker en gewelddadiger tegenover zijn vrouw en zoontje. Een gruwelijk kat-en-muisspel op leven en dood begint…

Kubrick

The Shining is al bijna veertig jaar oud, maar is nog steeds een van de beste en spannendste horrorfilms uit de geschiedenis. Dat is niet alleen te danken aan de onvergetelijke rol van de maniakale Jack Nicholson, maar ook aan de meesterlijke regie van Stanley Kubrick. Met prachtig camerawerk en een griezelig decor leverde hij een horrorfilm af die tot op de dag van vandaag staat als een huis, eh… hotel. 

The Shining is om 22.20 uur te zien op Veronica.

Lees verder