Dit is de late-nighttip van vanavond: Wolf

Veronica Superguide logo
Veronica Superguide logo
Dit is de late-nighttip van vanavond: Wolf

Dit is de late-nighttip van vanavond: Wolf

|
|

Laatste update:

Wolf is een Nederlands misdaaddrama uit 2013 geregisseerd door de jonge en veelbelovende regisseur Jim Taihuttu. De film werd genomineerd voor acht Gouden Kalveren. Er werden er twee verzilverd, een voor beste regie en een voor beste acteur Marwan Kenzari.

Kickboxer

Majid (Marwan Kenzari) is een jonge kickboxer geboren en getogen in een troosteloze achterstandswijk. Na een gevangenisstraf moet hij zijn leven weer op de rails zien te krijgen. Veel perspectief heeft hij daarbij niet. Verstoten door zijn familie en zonder opleiding is hij aangewezen op zijn grootste talent: zijn vechtersinstinct.

Grauw

Na het succes van zijn eerste bioscoopfilm Rabat wilde regisseur/scenarioschrijver Taihuttu een duisterdere kant van onze multiculturele samenleving laten zien. Dat doet hij in Wolf aan de hand van ex-gedetineerde Kenzari, die met zijn bokstalent verder kan komen, maar daar zelf weinig vertrouwen in heeft. Na een luchtig begin wordt de film grauwer, veel grauwer. De acteurs leveren een realistisch beeld op, waar menigeen zich ongemakkelijk bij zal voelen.

Wolf is om 23:05 te zien op NPO3.

Lees verder