Dit is de late-nighttip van vanavond: Snake Eyes

Veronica Superguide logo
Dit is de late-nighttip van vanavond: Snake Eyes

Dit is de late-nighttip van vanavond: Snake Eyes

|
|

Laatste update:

Geschreven door:
Redactie

Nicolas Cage speelt een gladde speurder die een moord moet oplossen. Aan mogelijke verdachten geen gebrek, want de moord vond plaats in een bomvolle sportarena.

Schutter

Tijdens een uitverkochte bokswedstrijd wordt een hooggeplaatste politicus vermoord. De agent Rick Santoro (Nicolas Cage) is ook bij de match en gaat op zoek naar de dader. Dat is makkelijker gezegd dan gedaan, want de schutter houdt zich schuil tussen 14.000 toeschouwers. Maar wanneer Rick de moordenaar in het vizier krijgt, kan hij zomaar het volgende slachtoffer zijn.

Flair

Snake Eyes moet het niet hebben van een heel doortimmerd scenario. De moordenaar is al snel ontmaskerd en wat volgt hebben we allemaal al eens eerder gezien. Toch kijkt Snake Eyes lekker weg. Dat is vooral te danken aan de creatieve cameratrucs van regisseur Brian de Palma. Hij tekende eerder voor klassiekers als Scarface, Carrie en The Untouchables. Zo goed als die films wordt deze thriller nergens, maar Snake Eyes biedt genoeg visuele flair om de aandacht vast te houden.

Snake Eyes is om 22.45 uur te zien op Veronica.

Lees verder