Dit is de late night-tip van vanavond: The Hurt Locker

Veronica Superguide logo
Veronica Superguide logo
Dit is de late night-tip van vanavond: The Hurt Locker

Dit is de late night-tip van vanavond: The Hurt Locker

|
|

Laatste update:

In The Hurt Locker speelt Jeremy Renner (The Avengers) een soldaat die met gevaar voor eigen leven bommen onschadelijk moet maken in Irak. Je ziet The Hurt Locker om 22:20 uur op Net5.

The Hurt Locker

Sergeant William James (Jeremy Renner) komt aan het hoofd te staan van de Explosive Ordnance Disposal-eenheid, een militaire afdeling die gespecialiseerd is het ontmantelen van bermbommen tijdens de Golfoorlog. Hij gaat echter niet altijd volgens het boekje te werk en zijn roekeloze acties brengen niet alleen hem, maar ook zijn mannen in gevaar. Het constante gevaar en de onderlinge spanningen beginnen dan ook al snel hun tol te eisen binnen de eenheid.

Cast en recensie

The Hurt Locker is een intens en aangrijpend oorlogsdrama. Regisseur Kathryn Bigelow (Zero Dark Thirty) laat niet alleen zien onder welke druk de soldaten moeten werken, maar ook hoe dit hun leven beïnvloedt als ze weer thuis komen na hun uitzending. De film wist zes Oscars in de wacht te slepen, waaronder voor beste film en beste scenario. Hoofdrolspeler Jeremy Renner werd genomineerd in de categorie beste acteur.

The Hurt Locker krijgt van Veronica Magazine vier sterren.

Lees verder