Dit is de late-night tip van vanavond: The Great Gatsby

Veronica Superguide logo
Dit is de late-night tip van vanavond: The Great Gatsby

Dit is de late-night tip van vanavond: The Great Gatsby

|
|

Laatste update:

Geschreven door:
Redactie

In The Great Gatsby steekt regisseur Baz Luhrmann (Moulin Rouge) een klassieke roman in een modern jasje. Je ziet deze sprankelende boekverfilming met Leonardo DiCaprio om 22.30 uur op BBC Two.

Glamour

In de jaren 20 van de vorige eeuw verhuist de arme Nick (Tobey Maguire) naar New York. Daar raakt hij in de ban van zijn excentrieke buurman Jay Gatsby (Leonardo DiCaprio). Deze geeft flamboyante feesten waar hip New York danst en drinkt tot in de kleine uurtjes. Maar als Nick een van deze feesten bezoekt, ontdekt hij dat er achter de glitter en glamour een hoop verdriet en geheimen schuil gaan.

Oscars

De klassieke roman van F. Scott Fitzgerald werd al vier keer eerder verfilmd, maar nog nooit zo uitbundig als deze versie. Geen wonder, want regisseur Baz Luhrmann tekende eerder al voor swingende films als Romeo + Juliet en Moulin Rouge. Ook hier is de vorm belangrijker dan de inhoud, maar de gewaagde combinatie van een jaren 20 setting ondersteund door een moderne hiphopsoundtrack pakt goed uit. Daarnaast is Leonardo DiCaprio geknipt voor de titelrol. Goed voor twee Oscars in de categorieën beste kostuums en beste production design!

Lees verder