Dit is de late night-tip van vanavond: The Dark Horse

Veronica Superguide logo
Dit is de late night-tip van vanavond: The Dark Horse

Dit is de late night-tip van vanavond: The Dark Horse

|
|

Laatste update:

Geschreven door:
Redactie

In het waargebeurde drama The Dark Horse probeert een schaakgenie jongeren van de straat te houden. Je ziet The Dark Horse om 23.45 uur op NPO 2.

Straatschoffies

Cliff Curtis (Fear the Walking Dead) speelt in het waargebeurde The Dark Horse de briljante schaker Genesis. Door zijn bipolaire stoornis zit hij echter vaker in de bak dan achter een schaakbord. Wanneer hij hoort dat zijn oude schoolvriend een schaakclub voor kansarme kinderen runt, biedt hij aan om hen les te geven. Maar hij komt er al snel achter dat de straatschoffies niet heel gemotiveerd zijn. Genesis zet echter alles op alles om de club mee te laten doen aan een prestigieus schaaktoernooi. 

Rauw

The Dark Horse is vooral de moeite waard vanwege het goede spel van Curtis. Hij kwam dertig kilo aan om op de echte Genesis te lijken. Maar ook de jonge acteurs spelen de sterren van de hemel. Het verhaal van de kansarme kinderen die boven zichzelf uitstijgen is overbekend, maar de film is geen moment zoetsappig. Het is dan ook geen wonder dat dit aangrijpende drama in de prijzen viel op talloze filmfestivals. Op het International Film Festival Rotterdam was The Dark Horse zelfs goed voor de publieksprijs!

Veronica Magazine geeft The Dark Horse vier sterren.

Lees verder