Dit is de late night-tip van vanavond: Braveheart

Veronica Superguide logo
Veronica Superguide logo
Dit is de late night-tip van vanavond: Braveheart

Dit is de late night-tip van vanavond: Braveheart

|
|

Laatste update:

Mel Gibson speelde de hoofdrol, regisseerde en produceerde de epische film Braveheart en won hier ook nog eens vijf Oscars mee. Genoeg reden om 'm vanavond nog een keer te kijken, toch? 22:15 uur op Veronica!

Braveheart

Rond het einde van de 13e eeuw gaat de Schotse rebellenleider William Wallace de strijd aan met de Engelse Koning Edward the Longshanks. Longshanks heeft het land ingenomen en is een bedreiging voor de vrijheid van alle Schotten. Wanneer de Engelsen de kersverse bruid van Wallace op gruwelijke wijze ombrengen, is er voor hem geen weg meer terug; Schotland moet voor eens en altijd bevrijd worden. Met zijn gepassioneerde patriottenleger trekt hij ten strijde, wat resulteert in zeer bloederige veldslagen. Maar zal de Schotse alliantie standhouden tegenover een overmacht aan Engelsen?

Recensie

Gibson verraste vriend en vijand met dit bloederige spektakelstuk. Als regisseur neemt Gibson de tijd om dit epos te vertellen, maar ondanks de lange speelduur weet hij de kijker te boeien. Je wordt compleet ondergedompeld in de bloederige en werkelijk emotionele strijd om Schotland. Wellicht is de film inmiddels een tikje gedateerd, maar dat maakt 'm dan gewoon een klassieker! Veronica Magazine geeft Braveheart vier sterren. 

Je ziet Braveheart vanavond om 22:15 op Veronica.

Lees verder