Irma Sluis

Veronica Superguide logo
Irma Sluis

Dit gaat de eerste spelshow van Irma Sluis worden

|
|

Laatste update:

Geschreven door:
Redactie

We vroegen ons vorig jaar af wat er met gebarentolk Irma Sluis zou gebeuren nu er veel minder corona persconverenties zijn, en nu hebben we een antwoord. Ze gaat namelijk een spelshow beginnen met dove en slechthorende kandidaten, dat maakte de KRO-NCRV vandaag bekend. 

Hands Up

Het is vandaag een jaar geleden dat de Nederlandse gebarentaal erkend werd als officiële taal, dus dat is een mooi moment om er op de tv aandacht aan te besteden met een gloednieuwe spelshow. Het programma heet Hands Up en Irma neemt samen met radio dj Igmar Felicia de presentatie op zich. In Hands Up zijn er zes duo’s bestaande uit dove en slechthorende kinderen en BN’ers. Elke team voert opdrachten uit met één catch: ze mogen alleen praten via gebarentaal. De BN’ers die in de show zitten zijn onder anderen Jamai en Esmee van Kampen. 

De nieuwe presentatrice kan niet wachten om te beginnen. “Het is zo leuk om te zien hoe enthousiast, respectvol en geïnteresseerd iedereen is, voor en achter de schermen.” Het doel van het programma is dan ook om een verbinding te maken tussen goedhorende, slechthorende en dove mensen.

John a roll

Ze is overigens ook niet de enige die met een spelshow bezig is. Na de ontzettende hype van Squid Game, volgt John de Mol nu met zijn eigen spelletje...en hij gaat nu ook een nieuwe zelfbedachte dansshow gaat lanceren

Hands Up begint op 13 november op NPO3 Zapp.

Luister ook onze podcast met kijktips en het laatste nieuws. Ook te luisteren op Spotify en Apple Podcasts.

Lees verder