Dit is de beste film van vandaag: Apollo 13

Veronica Superguide logo
Veronica Superguide logo
Dit is de beste film van vandaag: Apollo 13

Dit is de beste film van vandaag: Apollo 13

|
|

Laatste update:

In Apollo 13 gaat een reis naar de maan gruwelijk mis. Het grondpersoneel moet alles op alles zetten om het bemande ruimtevaartuig veilig terug op aarde te krijgen.

Zuurstoftank

Deze kaskraker uit 1995 vertelt het waargebeurde verhaal van de (bijna) fatale vlucht van de Apollo 13. De bestemming van dit ruimtevaartuig en zijn bemanning is de maan. Voor ze hun bestemming echter kunnen bereiken, ontploft er aan boord een zuurstoftank. Door het snel dalende zuurstofniveau dreigen de astronauten te stikken. Het is aan het grondpersoneel om de bemanning van de Apollo 13 te redden van een zekere dood.

Gewichtloos

Apollo 13 was een groot succes, niet alleen bracht de film een vermogen op, hij werd ook nog eens genomineerd voor negen Oscars (waarvan er slechts twee werden verzilverd). Geen wonder, want naast een boeiend verhaal, zit de film ook vol met uitstekende acteurs als Tom Hanks, Bill Paxton en Ed Harris. Ron Howard (The Da Vinci Code) tekende voor de regie. Fun fact: de scènes waarin de astronauten gewichtloos zijn, zijn geschoten in een vliegtuig van de NASA. Dit is dus geen trucage, de acteurs waren écht verlost van de zwaartekracht. 

Apollo 13 begint om 12.40 uur op National Geographic.

Lees verder