Dit is de beste film op tv vandaag: Swordfish

Veronica Superguide logo
Dit is de beste film op tv vandaag: Swordfish

Dit is de beste film op tv vandaag: Swordfish

|
|

Laatste update:

Geschreven door:
Redactie

Lekker verstand op nul en genieten van een rete-vermakelijke cyberthriller? Goed nieuws. Vanavond zie je Swordfish om 22.15 uur bij Net5.

Swordfish

Stanley Jobson heeft een uitzichtloze baan, zit krap bij kas, heeft een ex die hem kan schieten en hij woont alleen met een hond. Ooit was hij een van de beste computerhackers ter wereld, tot hij werd gepakt en veroordeeld tot twee jaar cel. Dan ontmoet hij de sexy Ginger. Ginger en haar baas Gabriel willen Stanley’s computerskills gebruiken in ruil voor een flinke som geld. In eerste instantie heeft Stanley zijn twijfels, maar toch is-ie vrij snel overstag. Hij wil namelijk niets liever dan zijn dochtertje weghalen bij haar junkie-moeder en daar heeft hij een behoorlijk wat advocatengeld voor nodig. 

Recensie & Cast

John Travolta herwint even iets van zijn ouderwetse coolheid als slechtgekapte superspion die terrorisme niet schuwt om een paar miljard dollar te jatten. Snelle auto’s, lekkere vrouwen en spectaculaire actiescènes zijn een stuk belangrijker dan de logica van het verhaal. Regelrechte pulp natuurlijk, maar wel lekkere pulp. Dat kun je met een gerust hart aan superproducent Joel Silver (The Matrix) overlaten. Naast John Travolta zijn ook Hugh Jackman en Halle Berry van de partij in deze snelle cyberthriller. 

Veronica Magazine geeft Swordfish vier sterren.

Lees verder