Dit is de beste film op tv vanavond: Zwartboek

Veronica Superguide logo
Veronica Superguide logo
Dit is de beste film op tv vanavond: Zwartboek

Dit is de beste film op tv vanavond: Zwartboek

|
|

Laatste update:

In Zwartboek speelt Carice van Houten een joodse verzetsheldin op een levensgevaarlijke missie. Je ziet dit meeslepende oorlogsdrama om 20.35 uur op RTL 5.

Zwartboek

De Joodse Rachel sluit zich aan bij het verzet nadat ze de ternauwernood is ontsnapt aan een moordpartij van de Duitse bezetter. Daar krijgt ze opdracht om een kopstuk van de Sicherheidsdienst te verleiden om zo kostbare informatie in te winnen. Hierdoor weet zij steeds dieper te infiltreren in het web van de nazi’s. Maar het gevaarlijke dubbelspel heeft een hoge prijs: het verzet begint namelijk te twijfelen of Rachel nog wel te vertrouwen is.

Cast en recensie

De verwachtingen voor Zwartboek waren hooggespannen. Het was namelijk de eerste Nederlandse film van regisseur Paul Verhoeven (Robocop, Total Recall) in meer dan dertig jaar. Zwartboek wist die verwachtingen gelukkig meer dan waar te maken. De plotwendingen zijn soms wat vergezocht, maar Carice van Houten is ijzersterk in de hoofdrol en Paul Verhoeven houdt de vaart en spanning er goed in. Op het Nederlands Film Festival werd Zwartboek dan ook beloond met een Gouden Kalf voor beste film, beste actrice en beste regisseur!

Veronica Magazine geeft Zwartboek vier sterren.

Lees verder