Dit is de beste film op tv vanavond: Whiplash

Veronica Superguide logo
Veronica Superguide logo
Dit is de beste film op tv vanavond: Whiplash

Dit is de beste film op tv vanavond: Whiplash

|
|

Laatste update:

Voordat Damien Chazelle het met Oscars overladen La La Land regisseerde, maakte hij (het misschien nog betere) Whiplash. Dit meesterwerk zie je vanavond om 21:15 uur op Canvas.

Whiplash

Andrew Neyman, een jonge jazzmuzikant, is vastberaden om koste wat kost de beste drummer van zijn elitaire conservatorium te worden. De briljante muziekdocent Terence Fletcher, die bekend staat om zijn gevreesde, spartaanse lesmethodes, leidt het beste jazz-ensemble van de school. Hij ontdekt de ambitieuze drummer en zorgt ervoor dat Andrew in zijn band terechtkomt. Onder invloed van de tiranieke Fletcher wordt Andrews streven naar perfectie een onoverkomelijke obsessie. Zijn meedogenloze leraar drijft hem tot het uiterste van zijn muzikale en fysieke kunnen, maar ook bijna tot waanzin.

Recensie & cast

Dit is strikt genomen een muziek-drama, maar het gros van de thrillers steekt er bleek bij af qua zenuwslopende spanning: zo briljant is deze combinatie van groots acteerwerk en aflatende vertelkunst. De explosieve confrontaties die dat oplevert, zijn even adembenemend als hilarisch en huiveringwekkend. Miles Teller speelt de ambitieuze Andrew en J.K. Simmons neemt de rol van Fletcher op zich.

Veronica Magazine geeft Whiplash vijf sterren.

Lees verder