Dit is de Beste Film op tv vanavond: Thelma & Louise

Veronica Superguide logo
Veronica Superguide logo
Dit is de Beste Film op tv vanavond: Thelma & Louise

Dit is de Beste Film op tv vanavond: Thelma & Louise

|
|

Laatste update:

Susan Sarandon en Geena Davis in hun legendarische roadmovie die vriend en vijand in 1991 verraste. Kijk vanavond naar Thelma & Louise!

Thelma & Louise

In deze klassieke roadmovie laten twee vriendinnen een weekend hun man en vriend achter en trekken ze er met de auto op uit. Als Louise een man neerschiet die Thelma wil verkrachten, krijgen ze de FBI achter zich aan en volgt er een wilde achtervolging. De vrouwen komen steeds verder in het nauw te zitten, wat uiteindelijk leidt tot een opmerkelijk en fameus einde.

Cast en recensie

Thelma & Louise was destijds (1991) een groot succes vanwege de feministische ondertoon in het scenario en de prachtige vertolkingen van de actrices. Die actrices zijn natuurlijk Susan Sarandon en Geena Davis, en ook de bekende koppen van Harvey Keitel, Brad Pitt, Michael Madsen en Christopher McDonald komen langs. De regie is van Ridley Scott (Gladiator, Blade Runner, The Martian).

De recensie van Veronica Magazine spreekt van "prachtige vertolkingen van Susan Sarandon en Geena Davis, die beiden een Oscarnominatie kregen. En ook Brad Pitt in een bijrol mag er zijn (wink wink)." De film krijgt de maximale score van vijf sterren! Vanavond om 20:35 uur op SBS9 dus.

Lees verder