Dit is de beste film op tv vanavond: The Town

Veronica Superguide logo
Veronica Superguide logo
Dit is de beste film op tv vanavond: The Town

Dit is de beste film op tv vanavond: The Town

|
|

Laatste update:

Geschreven door:
Redactie

Oscarwinnaar Ben Affleck regisseert en speelt in The Town, een misdaadthriller over overvallers en politie, vriendschap en verraad, liefde en hoop, en ontsnappen aan een verleden dat geen toekomst heeft.

Welkom in de bankovervalhoofdstad van Amerika

Elk jaar worden in Boston meer dan 300 bankovervallen gepleegd. En de meeste daders wonen in Charlestown, een buurt met een oppervlakte van 1,5 vierkante kilometer.

Zo ook de meedogenloze bankovervaller Doug MacRay (Ben Affleck). Maar tijdens een klus wordt hij verliefd op bankmanager Claire Keesey (Rebecca Hall). Doug wil een nieuw leven in een andere stad met haar opbouwen, maar de FBI zit hem op zijn hielen en zijn bendeleden twijfelen aan zijn loyaliteit. Hoe krijgt Doug dit voor elkaar zonder Claire in levensgevaar te brengen?

Recensie

De meedogenloze bankovervaller Affleck wordt tijdens een klus verliefd op de gegijzelde Hall. Hij wil een nieuw leven in een andere stad met haar opbouwen, maar de FBI zit hem op zijn hielen en zijn bendeleden twijfelen aan zijn loyaliteit. Dat loopt uit op een harde, vakkundig uitgespeelde confrontatie met zijn enge partner in crime Renner. Affleck ging op de regiestoel zitten voor weer een eersteklas formulefilm met karaktervol acteerwerk, vette actie en linke liefde.

The Town, met rollen voor onder anderen Jeremy Renner, Blake Lively, Jon Hamm, Rebecca Hall en Pete Postlethwaite, zie je vanavond om 20:30 op SBS9.

Lees verder