Dit is de beste film op tv vanavond: The Sixth Sense

Veronica Superguide logo
Dit is de beste film op tv vanavond: The Sixth Sense

Dit is de beste film op tv vanavond: The Sixth Sense

|
|

Laatste update:

Geschreven door:
Redactie

In The Sixth Sense ontdekt Bruce Willis dat er meer is tussen hemel en aarde. Je ziet deze moderne griezelklassieker om 22.10 uur op Veronica!

The Sixth Sense

Malcolm Crowe heeft zijn leven als therapeut afgezworen na een gewelddadige confrontatie met een van zijn patiënten. Hij pakt zijn werk echter weer op wanneer hij geconfronteerd wordt met Cole, een teruggetrokken jongetje dat lijdt aan angststoornissen. Wanneer Crowe het vertrouwen van zijn patiënt heeft gewonnen, deelt Cole een duister geheim met zijn behandelaar. Al snel blijkt dat de angst van het jongetje volledig op zijn plaats is!

Cast en recensie

The Sixth Sense vormde de doorbraak van M. Night Shyamalan (Split). De inmiddels legendarische twist op het einde werd het handelsmerk van de regisseur, maar zo effectief als bij The Sixth Sense werd het nooit meer. Deze bloedstollende thriller werd dan ook beloond met zes Oscarnominaties, waaronder voor beste regisseur en beste scenario. Ook de jonge Haley Joel Osment werd genomineerd voor zijn ijzersterke rol als het door geestenverschijningen geplaagde patiëntje.

Veronica Magazine geeft The Sixth Sense vijf sterren.

Lees verder