Dit is de Beste Film op tv vanavond: The Mummy Returns

Veronica Superguide logo
Veronica Superguide logo
Dit is de Beste Film op tv vanavond: The Mummy Returns

Dit is de Beste Film op tv vanavond: The Mummy Returns

|
|

Laatste update:

We mogen vanavond weer even terug naar de tijd waarin The Mummy-films naast spannend ook vooral bijzonder geestig waren.

The Mummy Returns

In dit tweede deel uit 2001 is Rick O'Connell inmiddels getrouwd met de lieftallige Evelyn. Het paar woont in Londen met hun zoontje Alex. Door toeval wordt het lijk van Imhotep weer tot leven gewekt en zwerft The Mummy opnieuw rond, op zoek naar onsterfelijkheid. Ook een andere duistere macht wordt ontketend, nóg sterker dan Imhotep. Als deze twee krachten met elkaar slaags raken, komt het bestaan van de aarde in gevaar. De O'Connells komen in actie om de wereld te behoeden en hun zoon te redden.

Cast en recensie

De hoofdrollen in The Mummy Returns worden gespeeld door Brendan Fraser en Rachel Weisz. Arnold Vosloo speelt Imhotep en Dwayne "The Rock" Johnson is die tweede duistere macht waar we het over hadden. Verder zijn er rollen voor John Hannah (Four Weddings and a Funeral) en Oded Fehr (Resident Evil-films).

Uit de recensie van Veronica Magazine: "Regisseur [Stephen] Sommers heeft zijn vorige film vooral op kwantiteit willen overtreffen, en daar is hij behoorlijk in geslaagd." Drie van de vijf sterren, vanavond om 20:00 uur op SBS6!

Lees verder