Dit is de beste film op tv vanavond: The Matrix

Veronica Superguide logo
Veronica Superguide logo
Dit is de beste film op tv vanavond: The Matrix

Dit is de beste film op tv vanavond: The Matrix

|
|

Laatste update:

Geschreven door:
Redactie

Al sinds mensenheugenis vragen de filosofen zich af of onze werkelijkheid wel de echte werkelijkheid is. Of wij niet iemands droom zijn of een andere hersenspinsel. In het Oscar-bekroonde sciencefiction-spektakel The Matrix van de (inmiddels) Wachowski-zusters, ontdekt hacker Neo de dystopische waarheid.

Computersimulatie

Computerfreak Thomas Anderson (Keanu Reeves) stelt zich dergelijke vragen niet. Hij heeft het al druk genoeg met zijn dubbelleven als de hacker Neo die de digitale wereld afzoekt naar het antwoord op de vraag: 'Wat is de Matrix?' Zijn enige aanknopingspunt is de mysterieuze Morpheus (Laurence Fishburne). En laat die nou al zijn hele leven op zoek zijn naar Neo.

Recensie

Reeves is een saaie computer-programmeur tot de mysterieuze Fishburne hem laat zien hoe het leven écht in elkaar steekt. Wat volgt is een meervoudig gelaagd plot, niet eerder vertoonde special effects en een perfecte toepassing van martial arts-technieken in de eerste geslaagde Hollywood-film over virtual reality. Reeves is perfect als redder van de mensheid: hij hoeft geen zwaar acteerwerk te leveren, maar neemt precies de juiste poses aan die deze puike film van hem vraagt. 

Je ziet The Matrix vanavond om 22:50 op Veronica.

Lees verder