Dit is de beste film op tv vanavond: The Imitation Game

Veronica Superguide logo
Veronica Superguide logo
Dit is de beste film op tv vanavond: The Imitation Game

Dit is de beste film op tv vanavond: The Imitation Game

|
|

Laatste update:

Deze Bevrijdingsdag zijn er natuurlijk weer veel films en programma’s te zien over de Tweede Wereldoorlog. The Imitation Game vertelt het verhaal van een Britse wiskundige wiens werk een belangrijke rol speelde in het verslaan van de Duitsers!

In de Tweede Wereldoorlog verliep de communicatie tussen de nazi’s meestal via gecodeerde berichten. De geallieerden hadden hierdoor vaak geen idee wat de Duitsers van plan waren. Daarom ging een team Britse wetenschappers onder leiding van de briljante wiskundige Alan Turing aan de slag om de code te kraken. Dit leverde de geallieerden een groot tactisch voordeel op, maar de dankbaarheid voor het werk van Turing duurde niet lang...

Wiskundige

Het verhaal van The Imitation Game is vaker verfilmd in thrillers als U-571 en Enigma. Maar The Imitation Game is wel de meest realistische verfilming van dit bijzondere hoofdstuk uit de Tweede Wereldoorlog. De grootste troef van deze biopic is Benedict Cumberbatch (Sherlock, Doctor Strange). Hij maakt met zijn natuurlijke spel van de wiskundige een mens van vlees en bloed. 

The Imitation Game is om 22.15 uur te zien op Canvas.

Lees verder