Dit is de beste film op tv vanavond: The Hunger Games: Catching Fire

Veronica Superguide logo
Dit is de beste film op tv vanavond: The Hunger Games: Catching Fire

Dit is de beste film op tv vanavond: The Hunger Games: Catching Fire

|
|

Laatste update:

Geschreven door:
Redactie

Na het winnen van de brute Hunger Games zijn Katniss Everdeen en Peeta Mellark alles behalve veilig. De regering heeft namelijk nog wat voor ze in petto: de 75ste editie van de Spelen waarbij de voormalige winnaars opnieuw de arena in worden gestuurd.

75ste Hongerspelen

Er gaan geruchten over een opstand tegen het Capitool. Een opstand die Katniss en Peeta hebben helpen ontstaan. President Snow accepteert als enig excuus voor hun gedrag de overweldigende liefde die ze voor elkaar voelen. En tijdens hun verplichte zegetocht langs alle districten zullen ze de wereld hiervan moeten overtuigen. Als dat niet lukt, zullen er vreselijke consequenties zijn. Het Capitool kondigt kort daarna de 75ste editie van de Hongerspelen aan. Deze heeft als ‘Quarter Quell’ speciale nieuwe regels. En die doen iedereen versteld staan: alle winnaars van vorige edities moeten wederom meedoen aan de Spelen.

Recensie

Lawrence en Hutcherson hebben het onmogelijke gepresteerd en The Hunger Games overleefd. Als dat zorgt voor een opstand, is de straf bruut: ze moeten opnieuw meedoen met The Hunger Games! Er wordt minder tijd verdaan met de voorbereidingen en we duiken er al snel vol in. Door dat pittige tempo merk je niet dat de film lang duurt. Hij is bijna nog beter dan zijn voorganger. Je moet behoorlijk gehard zijn om in bepaalde scènes geen brok in je keel te krijgen.

The Hunger Games: Catching Fire zie je vanavond om 21:10 op Net5.

Lees verder