Dit is de beste film op tv vanavond: The Hobbit: The Desolation of Smaug

Veronica Superguide logo
Veronica Superguide logo
Dit is de beste film op tv vanavond: The Hobbit: The Desolation of Smaug

Dit is de beste film op tv vanavond: The Hobbit: The Desolation of Smaug

|
|

Laatste update:

Hobbits, Elven, Dwergen, Draken: The Desolation of Smaug in a nutshell. Het tweede deel uit Peter Jackson’s Hobbit-trilogie zie je vanavond om 20:30 uur op SBS6.

Verhaal

The Hobbit: The Desolation of Smaug is het tweede deel uit de immens populaire Hobbit-trilogie. Het verhaal begint direct na de gebeurtenissen uit deel 1, The Hobbit: An Unexpected Journey. Bilbo Baggins, tovenaar Gandalf en een groep van dertien dwergen zijn ternauwernood ontsnapt uit The Misty Mountains. Nu reist de groep naar Erebor, het thuisland van de dwergen, om het goud terug te stelen dat de kwaadaardige draak Smaug van ze heeft gestolen. Ondertussen draagt Bilbo nog steeds een (maar al te bekende) magische ring met zich mee…

Cast & recensie

Laat het Hobbit-boekje los, want de filmmakers hebben flink wat vrijheid gehad, en ga lekker genieten van bijna drie uur Middle Earth. Die bergen vol blingbling zien er, net als de rest van de film, weer puntgaaf uit. Leuk voor de fans: Orlando Bloom heeft de puntoren van de stoere elf Legolas weer uit de mottenballen gehaald. Dit alles maakt The Desolation of Smaug net wat beter dan An Unexpected Journey. Lost-actrice Evangeline Lilly en Guardians of the Galaxy-acteur Lee Pace spelen de elven Tauriel en Thranduil. Uiteraard is publieksfavoriet Ian McKellen weer van de partij als Gandalf en kunnen we ook weer genieten van het stel dwergen uit deel 1.

The Hobbit: The Desolation of Smaug krijgt van Veronica Magazine vier sterren.

Lees verder