Dit is de beste film op tv vanavond: The Hobbit: An Unexpected Journey

Veronica Superguide logo
Veronica Superguide logo
Dit is de beste film op tv vanavond: The Hobbit: An Unexpected Journey

Dit is de beste film op tv vanavond: The Hobbit: An Unexpected Journey

|
|

Laatste update:

Peter Jackson brengt je in The Hobbit: An Unexpected Journey terug naar Midden-aarde met het verhaal waar alles begon. Je ziet het spektakel om 20:30 uur op SBS6.

“I’m going on an adventure!”

Samen met tovenaar Gandalf en een groep van dertien dwergen, geleid door de legendarische Thorin Oakenshield, begint Bilbo Baggins (Martin Freeman) aan een epische missie om het goud van het verloren dwergkoninkrijk Erebor terug te winnen van de draak Smaug.

De Ring

De tocht voert hem naar de Wildernis en door verraderlijke gebieden vol kwaadaardige wezens. In de tunnels van de aardmannen ontmoet hij Gollem, een personage dat zijn leven voor altijd zal veranderen en komt hij in het bezit van een magische ring die het lot van Midden-aarde zal bepalen.

Recensie & cast

Regisseur Jackson besloot om drie films te maken op basis van Tolkiens vederlichte boekje The Hobbit. Het straalt van de film af dat Jackson het heerlijk vindt om Tolkiens wereld te verkennen en dat plezier is aanstekelijk. Een aantal bekende gezichten keren terug: Hugo Weaving, Cate Blanchett, Christopher Lee en natuurlijk Ian McKellen als de tovenaar Gandalf. Andy Serkis kruipt weer in de huid van Gollum. Nieuw in het gezelschap zijn onder anderen Martin Freeman als Bilbo, Richard Armitage, Aiden Turner, Dean O’Gorman en Lee Pace als de elfenkoning Thranduil.

Veronica Magazine geeft The Hobbit: An Unexpected Journey vier sterren.

Lees verder