Dit is de beste film op tv vanavond: The Great Dictator

Veronica Superguide logo
Veronica Superguide logo
Dit is de beste film op tv vanavond: The Great Dictator

Dit is de beste film op tv vanavond: The Great Dictator

|
|

Laatste update:

Humor is een krachtig wapen, dat bewees de legendarische Charlie Chaplin in zijn comedyklassieker The Great Dictator. Je ziet dit vlijmscherpe meesterwerk om 22.10 uur op Canvas.

The Great Dictator

Adenoid Hynkel (Charlie Chaplin) is de oorlogszuchtige dictator van Tomainia. Hij droomt ervan om de hele wereld te regeren. Tot die tijd slijt de opvliegende alleenheerser zijn dagen met het afbranden van zijn ministers en onderonsjes met een andere Europese dictator, genaamd Benzino Napaloni. Maar Hynkel weet niet dat hij een dubbelganger heeft in de vorm van een joodse kapper (ook Chaplin). Wanneer deze kapper na jaren het ziekenhuis verlaat, wordt hij aangezien voor de dictator.

Cast en recensie

Met The Great Dictator stak Chaplin destijds behoorlijk zijn nek uit in Hollywood. Toen de opnames begonnen werd Hitler namelijk nog gezien als bevriend staatshoofd. Natuurlijk kwam daar snel verandering in toen de Tweede Wereldoorlog uitbrak. The Great Dictator werd in 1941 vanwege zijn vooruitziende blik en vlijmscherpe humor genomineerd in vijf belangrijke Oscarcategorieën, waaronder beste film, beste hoofdrolspeler en beste hoofdrolspeler. Niet verrassend werd de film in Duitsland verboden, hoewel Adolf Hitler de film wel enkele keren gezien schijnt te hebben.

Veronica Magazine geeft The Great Dictator vijf sterren.

Lees verder