Dit is de Beste Film op TV vanavond: The Butler

Veronica Superguide logo
Veronica Superguide logo
Dit is de Beste Film op TV vanavond: The Butler

Dit is de Beste Film op TV vanavond: The Butler

|
|

Laatste update:

De titel van onze favoriete film van de avond klinkt je wellicht niet direct bekend in de oren, maar The Butler is een absolute must-see. Je ziet hem vanavond om 20.29. op RTL 8.

The Butler

The Butler gaat over de Afro-Amerikaanse Cecil Gaines, die als jonge vent een nieuwe baan krijgt. En niet zomaar een: hij wordt butler in het Witte Huis in Washington. Zeven presidenten zal Gaines uiteindelijk bedienen en dat is geen makkie voor een jongen van zijn afkomst. In al die jaren als butler maakt hij namelijk alle veranderingen mee die er in die tijd gaande waren in de Amerikaanse maatschappij. Racisme is in The Butler een centraal staand thema. 

Zie ook:

Cast en recensie

Omdat de film zo'n sterk verhaal heeft, was een sterrencast niet per se nodig geweest. Toch trokken de makers van The Butler een indrukwekkend blik open. Forest Whitaker, Oprah Winfrey, Cuba Gooding Jr., Terrence Howard, Robin Williams, Liev Schreiber, Jane Fonda, David Oyelowo, James Marsden en Alan Rickman zijn te zien in de film. Van Veronica Magazine krijgt hij drie sterren, maar hij zit toch echt op dat randje van vier sterren.

Lees verder