Dit is de beste film op tv vanavond: The Book of Eli

Veronica Superguide logo
Veronica Superguide logo
Dit is de beste film op tv vanavond: The Book of Eli

Dit is de beste film op tv vanavond: The Book of Eli

|
|

Laatste update:

Een latertje, maar wel een aanrader: in The Book of Eli moet Denzel Washington als Eli zich een weg proberen te banen door het post-apocalyptische Amerika. Je ziet de film vanavond om 23:05 op Net5.

The Book of Eli

De aarde is verwoest door een ramp en de meest basale levensbehoeften zijn schaars geworden. Landloper Eli wordt op de been gehouden doordat hij een boek beschermt dat hem dierbaarder is dan zijn leven. Wanneer hij in California aankomt, ligt hij al snel in de clinch met slechterik Carnegie. Carnegie’s stiefdochter Solara vertelt Eli over zijn wrede plannen om het gebied te veroveren. Wanneer Eli weet te ontsnappen uit de klauwen van de dictator, gaat Solara met hem mee. Samen vervolgen ze zijn weg naar San Francisco, waar hij het boek moet afleveren. Uiteraard is Carnegie er niet van gediend dat de ouwe landloper er met zijn stiefdochter vandoor is en hij zet de achtervolging in…

Cast & recensie

The Book of Eli heeft een aantal leuke verrassingen in petto wat de film net dat stukje beter maakt. Hoewel Denzel Washington, zoals gewoonlijk, weer puik acteerwerk aflevert, overtuigt schurk Carnegie niet helemaal. Zo erg is dat gelukkig ook weer niet, het verhaal is namelijk onderhoudend genoeg. Vrolijk word je trouwens niet van deze film, maar stilletjes genieten mag best. Naast Denzel hebben ook Mila Kunis (Solara), Gary Oldman (Carnegie) en Michael Gambon (George) een rol.

Veronica Magazine geeft The Book of Eli vier sterren.

Lees verder