Dit is de beste film op tv vanavond: The Abyss

Veronica Superguide logo
Veronica Superguide logo
Dit is de beste film op tv vanavond: The Abyss

Dit is de beste film op tv vanavond: The Abyss

|
|

Laatste update:

Geschreven door:
Redactie

Hou je van sciencefiction en ben je een nachtbraker? Kijk dan om 23.30 naar The Abyss op RTL 7. Dat is onze favoriete film vanavond. Een film die geschreven en geregisseerd werd door James Cameron (Avatar, The Terminator, Titanic).

Het verhaal

In de film The Abyss (die in 1989 werd uitgebracht) wordt tijdens de Koude Oorlog een Amerikaanse nucleaire onderzeeër aangevallen, en zinkt naar de bodem van de oceaan. De marine vraagt de hulp van een aantal mensen die aan het werk zijn op een nabijgelegen olieplatform om de onderzeeër te lokaliseren. Terwijl de crew de missie probeert uit te voeren, stuiten ze op onbekende, intelligente levensvormen die de mensheid een dringende boodschap te brengen hebben.

Cast & recensie

The Abyss wordt omschreven als een uitermate geslaagd sf-spektakel, dat dankzij het enorme budget echt onder water gefilmd is én baanbrekende special effects bevat. Het knappe van het scenario is dat regisseur James Cameron, ondanks de spectaculaire gebeurtenissen, het menselijke tintje niet vergeten is. De film krijgt daarom vier van de vijf sterren.

Lees verder