Dit is de beste film op tv vanavond: Spider-Man

Veronica Superguide logo
Veronica Superguide logo
Dit is de beste film op tv vanavond: Spider-Man

Dit is de beste film op tv vanavond: Spider-Man

|
|

Laatste update:

Met vijf sterren behoort Spider-Man tot een select aantal films dat de hoogst haalbare rating heeft gekregen. Logisch, want de special effects zijn geweldig en de karakters meeslepend.

Spider-Man

Peter Parker leidt een onopvallend studentenleventje in New York. Hij is verliefd op de mooie Mary Jane Watson, maar als onpopulaire jongen maakt hij geen schijn van kans. Tijdens een excursie wordt hij gebeten door een genetisch gemanipuleerde spin. Kort daarna ontdekt hij dat hij buitengewone krachten bezit: de sterkte en beweeglijkheid van een spin en een buitenzintuiglijk 'spinachtig vermogen'. Als snel ziet hij in dat hij deze bijzondere gaven niet onaangetast mag laten en gaat hij als Spiderman de strijd met de misdaad aan.

Recensie en cast

Met Spider-Man slingerde hoofdrolspeler Tobey Maguire zich in een rotvaart naar het sterrendom. De supervette hit die alle records brak, kreeg twee vervolgen. Het immense succes is niet terug te voeren op één enkel element. Ja, de special effects zijn indrukwekkend: nog nooit vloog de camera zo gierend tussen de wolkenkrabbers van New York door, en Spidey plakt op de vreemdste manieren tegen de gebouwen aan. Daarbij is Maguire perfect in de hoofdrol, en mag Willem Dafoe zich helemaal uitleven als de gemene Green Goblin.
Je ziet Spider-Man vanavond om 22.35 uur op RTL5.

Lees verder