Dit is de beste film op tv vanavond: Space Cowboys

Veronica Superguide logo
Veronica Superguide logo
Dit is de beste film op tv vanavond: Space Cowboys

Dit is de beste film op tv vanavond: Space Cowboys

|
|

Laatste update:

De uitspraak 'een oude rot in het vak' is zeer van toepassing op de film Space Cowboys. In de komische avonturenfilm van en met Clint Eastwood, komt de droom van vier oude piloten uit als zij een satelliet in de ruimte gaan repareren.

Chimpansee

Toen NASA echter werd opgericht om de ruimtevaart over te nemen, werd het Daedalus aan de kant gezet en vervangen door een chimpansee. Vier decennia later heeft de Russische satelliet Ikon te kampen met technische problemen die alle communicatie in dat land plat kan leggen. Het ontwerp van de Ikon komt exact overeen met de oude Amerikaanse satelliet Skylab. 

Gepensioneerde astronauten

Frank Corvin (Clint Eastwood) de ontwerper van Skylab, is met pensioen, maar hij is de enige die de klus kan klaren. Hij wil echter niet zonder zijn oude collega's op reis. En zo komt het Team Daedalus na al die jaren toch nog in actie.

Samen met William Hawkins (Tommy Lee Jones), Jerry O'Neil (Donald Sutherland) en Tank Sullivan (James Garner) begint Frank aan het keiharde trainingsprogramma van NASA en bezorgen hun jongere collega's en chef veel kopzorgen.

Recensie

Tijdens de Koude Oorlog wordt het team van astronaut Eastwood op het laatste moment vervangen door een aap. Als veertig jaar later een satelliet dreigt neer te storten, heeft NASA de hulp van de gepensioneerde ruimtevaarder alsnog nodig. Eastwood wil helpen op één voorwaarde: zijn drie stokoude makkers van toen moeten mee. Deze amusante actie-comedy staat bol van de relativerende humor. De speciale effecten zijn top en de vier oudjes schitteren als vanouds.

Je ziet Space Cowboys vanavond om 20:00 op Veronica.

Lees verder