Dit is de beste film op tv vanavond: Shutter Island

Veronica Superguide logo
Veronica Superguide logo
Dit is de beste film op tv vanavond: Shutter Island

Dit is de beste film op tv vanavond: Shutter Island

|
|

Laatste update:

Geschreven door:
Redactie

De vierde samenwerking tussen Martin Scorsese en Leonardo DiCaprio is er weer een om van te smullen. En over na te denken! Kijk Shutter Island vanavond om 20:30 uur op RTL7.

Shutter Island

Twee politiemannen, Teddy Daniels (Leonardo DiCaprio) en Chuck Aule (Mark Ruffalo), worden voor onderzoek naar een afgelegen eiland voor de kust van Massachusetts gestuurd. Op Shutter Island bevindt zich namelijk een TBS-kliniek waaruit een moordenares ontsnapt is. Aan het duo de taak om de ontsnapte misdadigster te vangen, aangezien de kans groot is dat ze zich nog op het eiland bevindt. Een web van intriges en misleiding zorgt echter al gauw voor problemen en ook de orkaan die de verbinding tussen Shutter Island en het vaste land verbreekt, helpt niet mee. Diverse gevangenen maken van de chaos gebruik en ontsnappen uit de kliniek.

Cast en recensie

Na een aantal eerdere samenwerkingen tussen Martin Scorsese en Leonardo DiCaprio, hadden we in 2010 hoge verwachtingen voor Shutter Island. En de intense, psychologische legpuzzel in film-vorm stelt niet teleur! Naast de verrassende twists, de duistere sfeer en het fantastische acteerwerk, is het vooral het verhaal was je nog dagen na afloop zal laten nadenken. Veronica Magazine geeft de film vier sterren. 

Lees verder