Dit is de beste film op tv vanavond: Sea of Love

Veronica Superguide logo
Dit is de beste film op tv vanavond: Sea of Love

Dit is de beste film op tv vanavond: Sea of Love

|
|

Laatste update:

Geschreven door:
Redactie

Vanavond zie je om 20:30 op SBS 9 de erotische thriller Sea of Love. Al Pacino kruipt in de huid van de New Yorkse detective Frank Keller en onderzoekt een serie seksmoorden.

Contactadvertentie

Frank Keller is verbitterd door zijn scheiding en zit in een volle midlifecrisis. Samen met zijn collega's speurt hij in Manhattan naar een meedogenloze psychopate die het gemunt heeft op 'vrouwenverslinders'. Haar strategie: zij vernedert hen in bed, waarna ze hen een fataal nekschot toedient en de single 'Sea of Love' spelend achterlaat op de platendraaier. De vrouw blijkt haar slachtoffers te ronselen uit contactadvertenties in kranten. De detectives proberen haar te lokken door het plaatsen van een poëtische advertentie, waarop ze tientallen reacties krijgen. Keller fixeert zich hierbij op een welbepaalde verdachte, de blonde Helen Cruger en wordt er nog verliefd op ook. Dat doet hem zwalken tussen zijn liefde en plichtsbesef, want meer en meer aanwijzingen duiden in de richting van Helen als dader...

Cast & Recensie

Uitstekende erotische thriller die op alle punten scoort. Het scenario is ingenieus, de regie standvastig en Pacino en Barkin zijn aan elkaar gewaagd, terwijl Goodman voor de komische noot zorgt. De afgebrande rechercheur Pacino onderzoekt een serie moorden, waarbij de dader door middel van contactadvertenties de slachtoffers uitzoekt. Middels een nep-advertentie ontmoet Pacino de hoofdverdachte Barkin, op wie hij verliefd wordt. Dit levert een aantal broeierige vrijscènes op.

Lees verder