Dit is de Beste Film op tv vanavond: Rocky Balboa

Veronica Superguide logo
Veronica Superguide logo
Dit is de Beste Film op tv vanavond: Rocky Balboa

Dit is de Beste Film op tv vanavond: Rocky Balboa

|
|

Laatste update:

Geschreven door:
Redactie

Dertig jaar na de Oscarwinnende eerste film treedt Rocky Balboa nog één keer de ring in voor een allerlaatste gevecht.

Rocky 6

Rocky was financieel de meest succesvolle film van 1976 en won drie Oscars, waaronder de meest belangrijke. Veertien jaar later kwam het vijfde en in principe laatste deel uit, maar de fans vonden het einde onbevredigend en schrijver/regisseur/ster Sylvester Stallone was het eigenlijk wel met ze eens. Toch kostte het hem nog zestien jaar om Rocky Balboa te maken.

In dit zesde deel wil Rocky het als oldtimer nog één keer proberen tegen de huidige kampioen. Een nogal onrealistisch scenario natuurlijk, maar Rocky Balboa werd goed ontvangen en de legendarische reeks kon eindelijk met een goed gevoel afgesloten worden. Tot Creed in 2015 natuurlijk, maar Rocky's eigen boksdagen lagen toen - gelukkig - toch echt achter ons.

Cast en recensie

Sylvester Stallone, Sylvester Stallone, Sylvester Stallone. Schrijver, regisseur en natuurlijk hoofdrolspeler. Verder ken je Milo Ventimiglia inmiddels waarschijnlijk van This Is Us, en anders wel van Gilmore Girls of Heroes. Burt Young en Tony Burton kropen voor de zesde keer in de huiden van Paulie Pennino en Tony "Duke" Evers. Antonio Tarver, ook bokser in het echte leven, kreeg de rol van Rocky's tegenstander Mason "The Line" Dixon.

Uit de recensie van Veronica Magazine: "Wij zijn blij dat er een mooi einde komt aan een cyclus die al af leek. De sfeer van het origineel is goed getroffen." Drie sterren, om 22:00 uur op RTL 7!

Lees verder