Dit is de beste film op tv vanavond: Raiders of the Lost Ark

Veronica Superguide logo
Veronica Superguide logo
Dit is de beste film op tv vanavond: Raiders of the Lost Ark

Dit is de beste film op tv vanavond: Raiders of the Lost Ark

|
|

Laatste update:

De spectaculaire avonturenfilm Raiders of the Lost Ark van Steven Spielberg en George Lucas, met Harrison Ford als de legendarische Indy, werd genomineerd voor 8 Oscars.

Indiana Jones

De charmante maar vooral avontuurlijke archeoloog Indiana Jones (Ford) is liever op pad, gewapend met zijn hoed en zijn zweep, dan dat hij college geeft. Als hij hoort dat de Nazi's in Egypte bezig zijn met grootse opgravingen, vermoedt Indy dat ze op zoek zijn naar de magische Ark des Verbonds waarin de Tien Geboden liggen opgeslagen. 

In de verkeerde handen kunnen de krachten van deze Ark dienen als een verschrikkelijk wapen. Samen met ex-vriendin Marion Ravenwood (Karen Allen) moet Indiana zorgen dat hij de Nazi's te vlug af is en begint hij aan een geweldig avontuur.

Recensie

Een proloog die voortdendert als een achtbaan introduceert het personage van Ford, de archeoloog en avonturier Indiana Jones. Wat volgt is een onweerstaanbaar actievol spektakel waarin Ford de ark des verbonds probeert te vinden voordat Hitlers nazi’s het vreeswekkende wapen in handen zullen krijgen. Een hommage aan de jaren ’30-films, boordevol visueel spektakel, overweldigende decors, humor, actie en prachtige special effects.

Indiana Jones and the Raiders of the Lost Ark zie je vanavond om 20:35 op Veronica.

Lees verder