Dit is de beste film op tv vanavond: Pulp Fiction

Veronica Superguide logo
Veronica Superguide logo
Dit is de beste film op tv vanavond: Pulp Fiction

Dit is de beste film op tv vanavond: Pulp Fiction

|
|

Laatste update:

In Pulp Fiction brengt Quentin Tarantino een geweldige cast samen in een baanbrekende misdaadfilm. Je ziet dit meesterwerk om 20.00 uur op Net5!

Pulp Fiction

Quentin Tarantino brengt een aantal schijnbaar losstaande misdaadverhalen op slimme wijze samen in de meesterlijke misdaadfilm Pulp Fiction. Centrale figuur is huurmoordenaar Vincent Vega. Samen met zijn collega Jules krijgt hij de opdracht van zijn baas om een mysterieus koffertje terug te vinden. In een andere verhaallijn weigert de aan lager wal geraakte bokser Butch een wedstrijd te verliezen. Hiermee haalt hij de woede van de onderwereld op zijn hals. Ondertussen beramen twee kruimeldieven een overval op een restaurant die al snel uit de hand loopt.

Cast en recensie

Na zijn droomdebuut Reservoir Dogs leverde Quentin Tarantino opnieuw een baanbrekende misdaadfilm af vol babbelzieke gangsters, bloederig geweld en gitzwarte humor. Het meesterlijke scenario wordt tot leven gewekt door topacteurs als John Travolta, Samuel L. Jackson en Uma Thurman. Pulp Fiction werd voor zes Oscars genomineerd, waaronder beste film, beste hoofdrolspeler (Travolta) en beste bijrolactrice (Thurman). Uiteindelijk werd alleen de nominatie voor het beste scenario verzilverd.

Veronica Magazine geeft Pulp Fiction vijf sterren.

Lees verder