Dit is de beste film op tv vanavond: Prince Caspian

Veronica Superguide logo
Dit is de beste film op tv vanavond: Prince Caspian

Dit is de beste film op tv vanavond: Prince Caspian

|
|

Laatste update:

Geschreven door:
Redactie

Duik vanavond opnieuw in de wondere wereld van Narnia met deel 2 van de fantasyreeks: Prince Caspian!

The Chronicles of Narnia: Prince Caspian

Een jaar na de ongelooflijke avonturen van de leeuw, de heks en de kleerkast keren de koningen en koninginnen terug naar het verre wonderlijke koninkrijk Narnia. Ze ontdekken daar dat er in de tussentijd al 1300 jaren zijn verstreken in het bijzondere land Narnia.

De Gouden Eeuw van Narnia is voorbij, Narnia is veroverd door de Telmarines en is nu bezet door de gemene Koning Miraz die het land regeert zonder genade. De vier kinderen ontmoeten de jonge Prins Caspian, die wordt gedwongen zich te verschuilen voor zijn oom Miraz die hem wil vermoorden. Zijn oom heeft namelijk liever dat zijn eigen zoon op de troon komt te zitten. Met hulp van de vriendelijke dwerg €œReepicheep (een schattig pratend muisje), de das Trufflehunter en de donkere dwerg Nikabrik lukt het hem zijn oom te ontlopen en Narnia te redden uit de klauwen van Miraz.

Cast & recensie

Net als in de eerste Narnia-film keren Georgie Henley, Skandar Keynes, Skandar Keynes en William Moseley weer terug als de kinderen Pevensie. Ben Barnes vertolkt de rol van prins Caspian.

De veldslagen in Prince Caspian verlopen vrij bloedeloos om de kleintjes niet af te schrikken. Om de toon licht te houden, is er ook de nodige humor zodat het een aangename zit blijft. Veronica Magazine beoordeelt deze film met drie sterren.

The Chronicles of Narnia: Prince Caspian zie je om 22.35 uur op Net5.

Lees verder