Dit is de beste film op tv vanavond:  Plan C

Veronica Superguide logo
Veronica Superguide logo
Dit is de beste film op tv vanavond:  Plan C

Dit is de beste film op tv vanavond: Plan C

|
|

Laatste update:

Geschreven door:
Redactie

Ruben van der Meer, Ton Kas en René van ’t Hof spelen de rol van hun leven in de even grappige als gewelddadige misdaadkomedie Plan C!

Pokertoernooi

In Plan C raakt rechercheur Ronald (Ruben van der Meer) door gokschulden diep in de problemen. Wanneer zijn ex-vrouw en zoontje worden bedreigd door de schuldeisers, neemt hij een drastisch besluit. Hij beraamt samen met zijn niet al te snuggere maat Gerrit (René van ’t Hof) en de onberekenbare Bram (Ton Kas) een overval op een illegaal pokertoernooi in Amsterdam-Noord. Op papier is het een fluitje van een cent, maar door het amateurisme van de overvallers loopt het al snel gierend uit de klauwen!

Fargo

Het resultaat is misschien wel de grappigste misdaadkomedie uit de Nederlandse filmgeschiedenis. Dat is vooral te danken aan het komische talent van de hoofdrolspelers: Van der Meer (De Lama’s), Van ’t Hof (Flodder) en Kas (Bro’s Before Ho’s). Zij staan garant voor een heerlijk droogkomische misdaadfilm, die op de beste momenten doet denken aan een Nederlandse variant op Fargo.

Plan C is om 21.20 uur te zien op NPO 3.

Lees verder