Dit is de beste film op tv vanavond: Pitch Black

Veronica Superguide logo
Dit is de beste film op tv vanavond: Pitch Black

Dit is de beste film op tv vanavond: Pitch Black

|
|

Laatste update:

Geschreven door:
Redactie

In Pitch Black moet Vin Diesel het op een verre planeet opnemen tegen een stel bloeddorstige aliens. Je ziet deze griezelige sciencefictionfilm om 20.00 uur op Veronica!

Pitch Black

In Pitch Black speelt Vin Diesel de rol van Riddick. Deze crimineel is gevangen genomen door een premiejager. Wanneer hun schip een noodlanding moet maken op een woestijnplaneet, weet Riddick te ontsnappen. Maar als hij ontdekt welke wezens de planeet bevolken, is een terugkeer naar de gevangenis wel het minste van Riddicks problemen! Een voor een worden de passagiers van het schip afgemaakt door bloeddorstige monsters en Riddick zal moeten samenwerken om te kunnen overleven...

Cast en recensie

Pitch Black is een effectieve kruising tussen horror en sciencefiction, die er ondanks het schamele budget ook nog eens prima uitziet. Vin Diesel is daarbij helemaal in zijn element als de stoere crimineel Riddick. Er zouden nog twee vervolgen op deze film worden uitgebracht. Die kwamen wat betreft spanning en sfeer echter niet in de buurt van het beklemmende origineel. Naar verluidt wordt er momenteel gewerkt aan een nieuw deel, getiteld Furia. Die zal net als dit eerste deel worden geregisseerd door David Twohy.

Veronica Magazine geeft Pitch Black vier sterren.

Lees verder