Dit is de beste film op tv vanavond: Oblivion

Veronica Superguide logo
Veronica Superguide logo
Dit is de beste film op tv vanavond: Oblivion

Dit is de beste film op tv vanavond: Oblivion

|
|

Laatste update:

Tom Cruise en Morgan Freeman spelen de hoofdrollen in Oblivion, een film van de regisseur van TRON: Legacy en de producent van Rise of the Planet of the Apes.

Onleefbare planeet

In de toekomst is de aarde onherkenbaar veranderd en maakt Jack Harper (Tom Cruise) deel uit van een enorme operatie. Hun missie is om de laatste cruciale grondstoffen te delven na tientallen jaren oorlog tegen de angstaanjagende vijand, genaamd the Scavs.

Zijn leven verandert plotseling wanneer hij de knappe Julia (Olga Kurylenko) uit haar neergestorte ruimteschip redt. Dit leidt tot een reeks gebeurtenissen die vragen oproept over zijn bestaan, waarbij het lot van de mensheid in zijn handen komt te liggen.

Recensie

In War of the Worlds konden we zien hoe Tom Cruise een aarde verkende die net onder handen was genomen door agressieve aliens. In Oblivion doet hij dat nog een keer, met het verschil dat de oorlog met het buitenaardse tuig zestig jaar geleden is uitgevochten. We hebben gewonnen, maar onze planeet is veranderd in een kale woestenij, waar hier en daar nog een ruïne van een wolkenkrabber of monument uitsteekt. In dit spookachtig prachtige decor doet onze held zijn werk: hij repareert de machines die ervoor moeten zorgen dat de aarde weer bewoonbaar wordt, terwijl de rest van de mensheid wacht op een maan van Saturnus. 

Meer info over het verhaal zou een paar aardige verrassingen verzieken, dus hier houden we het bij, ook al is de plot een knutselwerkje van elementen van een heleboel andere sciencefictionfilms. Toch is Oblivion een vermakelijke en spectaculaire film geworden, die er bovendien fantastisch uitziet. Ook Cruise levert goed werk: hij houdt zich uitstekend in en dan is hij op zijn best.

Je ziet Oblivion vanavond om 20:00 op Net5.

Lees verder