Dit is de beste film op tv vanavond: Nightcrawler

Veronica Superguide logo
Dit is de beste film op tv vanavond: Nightcrawler

Dit is de beste film op tv vanavond: Nightcrawler

|
|

Laatste update:

Geschreven door:
Redactie

Jake Gyllenhaal raakt als ambitieuze freelance misdaadjournalist gefascineerd door de onderwereld van Los Angeles in deze thriller. Kijk Nightcrawler vanavond om 20:30 uur op Veronica.

Nightcrawler

De curieuze en ambitieuze kruimeldief Lou Bloom (Jake Gyllenhaal) voelt zich aangetrokken tot de onderwereld van Los Angeles en als hij op een nacht door de stad loopt stuit hij op een paar aasgieren in actie. Hij schaft een goedkope videocamera en een politiescanner aan en gaat op jacht. Verkeersongevallen, overvallen, huisinbraken, niets lijkt te gek. De televisieproducente Nina (Rene Russo) is onder de indruk van zijn opnames en geeft Lou de kans om misdaadjournalistiek te bedrijven. Hij heeft alleen geduchte concurrentie: Joe Loder (Bill Paxton) is een doorgewinterde professional die contacten bij de politie heeft en een vaste afnemer voor zijn opnames. Lou zoekt de grenzen van zijn werk op en gaat daar al snel overheen.

Recensie

Gyllenhaal is een knappe vent, maar daar is weinig van terug te zien. Zwaar ­vermagerd en met een holle blik speelt hij een dief die in contact komt met ander werk: film schieten van plekken waar net ongevallen of schietpartijen hebben plaatsgevonden. Die verpatst hij aan sensatiebeluste nieuws-programma’s. Behalve een indringende blik op een bizarre bezigheid is dit vooral een kans voor Gyllenhaal om ons eraan te herinneren wat voor een veelzijdige acteur hij is.

Lees verder