Dit is de beste film op tv vanavond: Monsters University

Veronica Superguide logo
Veronica Superguide logo
Dit is de beste film op tv vanavond: Monsters University

Dit is de beste film op tv vanavond: Monsters University

|
|

Laatste update:

Een angstaanjagend monster word je niet zomaar: daarvoor ga je naar de Monsters Universiteit! En dit is waar Mike en Sully uit Monsters. Inc. elkaar leerden kennen… en elkaar niet uit konden staan.

Monsters in de schoolbanken

Mike Wazowski en James P. Sullivan zijn een onafscheidelijk duo, maar dat is niet altijd zo geweest. Het verhaal speelt zich af voor de belevenissen in Monsters Inc, in de tijd dat Mike en Sulley nog in de schoolbanken zaten van de Monsters Universiteit. Daar leren ze hoe ze kinderen de stuipen op het lijf kunnen jagen. Het verhaal vertelt hoe de twee, die in het begin elkaars grootste rivalen waren, uiteindelijk de beste maatjes worden.

Recensie

Dankzij Monsters, Inc. kwamen we in 2001 eindelijk te ­weten hoe dat nou zit met die monsters in je kleerkast vroeger: ze bleken afkomstig uit een wereld vol ­wezens die voor hun energiebehoeftes afhankelijk zijn van angstige kids. In ­Monsters ­University zien we hoe ze de edele kunst van het bang maken leren op de universiteit. Hier komen wandelende strandbal Mike en pluizige kolos Sully elkaar voor het eerst tegen, maar het is geen vriendschap op het eerste gezicht voor de kameraden uit Monsters, Inc. 

Anders dan de meeste prequels gaat deze niet echt dieper in op wat er in het origineel is verteld: waar het vooral om draait, is een ­wedstrijd waarbij onze helden moeten bewijzen dat ze monstertalent hebben. De geniale inspiratie die van de eerste film zo’n klassieker maakte, is dus wat afgezwakt, maar er blijft nog zat over voor een enorm ­grappige en warme film.

Monsters University

De Nederlandse versie zie je vanavond om 20:25 op SBS6 en de originele, Engelse versie zie je op SBS9.

Lees verder