Dit is de beste film op tv vanavond: Legend of the Guardians

Veronica Superguide logo
Veronica Superguide logo
Dit is de beste film op tv vanavond: Legend of the Guardians

Dit is de beste film op tv vanavond: Legend of the Guardians

|
|

Laatste update:

Geschreven door:
Redactie

Het weekend sprookjesachtig afsluiten kan vanavond met de film Legend of the Guardians, het prachtige animatiedebuut van regisseur Zack Snyder (300, Man of Steel). Je ziet de film om 20.00 uur op SBS6.

Legend of the Guardians

Sören is een jonge uil, in de ban van zijn vaders verhalen over de Guardians of Ga'Hoole, een mythische groep van gevleugelde helden die in een grote veldslag hebben gestreden om alle uilen te redden van de kwaadaardige Pure Ones. Terwijl Sören ervan droomt zich ooit bij zijn helden te voegen, spot zijn oudere broer Kludd met dit idee. Kludd doet er alles aan om meer aandacht en liefde van hun vader te krijgen dan zijn jongere broer. Maar de jaloezie van Kludd heeft vreselijke gevolgen… beide jonge uilen vallen uit hun nest en landen recht in de klauwen van de Pure Ones. Het is nu aan Sören om een moedige ontsnappingspoging te ondernemen met de hulp van andere dappere jonge uilen. Samen vliegen ze over de zee en door de mist om de Grote Boom te vinden, de basis van de legendarische Guardians. Zij zijn Sörens enige hoop om de Volmaakte Strijders te verslaan en de uilenkoninkrijken te redden.

Recensie & cast

Deze animatie pakt voor een kinderfilm stevig uit met een aantal gevechtsscènes. Het verhaal is niet geschikt voor de allerkleinsten, want daarvoor is het te gewelddadig en te complex. Dat laatste geldt ook voor volwassenen, die niet alle vogels uit elkaar kunnen houden. De animatie is wel verbluffend mooi. Bekijk de trailer in bovenstaande video.

Lees verder