Dit is de beste film op tv vanavond: Komt een vrouw bij de dokter

Veronica Superguide logo
Veronica Superguide logo
Dit is de beste film op tv vanavond: Komt een vrouw bij de dokter

Dit is de beste film op tv vanavond: Komt een vrouw bij de dokter

|
|

Laatste update:

Wat was de scepsis vooraf groot: ex-soapie Reinout Oerlemans die Kluuns bestseller Komt een vrouw bij de dokter ging regisseren. Maar hij heeft een prachtige film gemaakt. Je ziet dit indrukwekkende drama vanavond om 21.35 uur op Eén.

Komt een vrouw bij de dokter

Stijn houdt van het leven en het leven houdt van hem. Hij heeft een eigen zaak, een prachtige dochter en het lekkerste wijf van het westelijk halfrond. Dat hij af en toe van andere vrouwen geniet, hoeft zijn Carmen niet te weten. En bovendien, zijn hart is van Carmen, dus wat maakt het uit. Hij is on top of the world. Hij heeft het gemaakt. Maar dan; borstkanker. Zijn wereld stort in.

Carmen en Stijn komen terecht in een rollercoaster van ziekenhuis in, ziekenhuis uit, chemokuren en bestraling. Maar hij is er voor haar. Altijd. Hoe vreselijk moeilijk dat ook is. Tussen de chemo’s door doen ze of er niks aan de hand is. De vrijdagse stapavondjes van Stijn worden snel weer in ere hersteld. Hij vlucht in drank, drugs en uitgaan. En dan is er Roos. Zomaar. Onaangekondigd staat ze tijdens carnaval voor zijn neus. Ze wordt zijn kankervrije oase, waar hij de kilte van thuis even kan vergeten. Wat hij nooit voor mogelijk had gehouden, gebeurt; hij wordt verliefd. Verslaafd zelfs, aan Roos. Elke vrije minuut wil hij bij haar zijn. Zijn leven wordt een chaos, iedereen vraagt aandacht, het kantoor moet door, zijn vrouw gaat dood. Stijn moet nú een keuze maken.

Recensie en cast

Oerlemans raakt de juiste toon met los camerawerk en een cast die tot in de kleinste rollen perfect is. Carice van Houten is genoeg bewierookt, maar ook Barry Atsma excelleert. Zijn vertolking van de overspelige yup is iets sympathieker dan in het boek, wat het makkelijker maakt om enigszins met hem mee te leven. 
Bekijk de trailer in bovenstaande video.

Lees verder