Dit is de beste film op tv vanavond: Her

Veronica Superguide logo
Veronica Superguide logo
Dit is de beste film op tv vanavond: Her

Dit is de beste film op tv vanavond: Her

|
|

Laatste update:

Wat doe je als je verliefd wordt op een computer? Theodore Twombly ondervindt het in levende lijve. Her zie je vanavond om 21:50 uur op NPO3.

Her

In de nabije toekomst verdient Theodore Twombly de kost door het schrijven van persoonlijke brieven in opdracht van andere mensen. Nog vol verdriet door het stuklopen van zijn jarenlange relatie, installeert hij een computersysteem dat hem helpt bij zijn persoonlijk zaken. Wanneer hij het apparaat activeert maakt hij kennis met besturingssysteem Samantha; een vrouwelijke stem met een verrassend menselijk gevoel voor humor en empathie. Hun vriendschap wordt steeds sterker en door alle input en ervaringen die Theodore en Samantha met elkaar delen, valt Theodore als een blok voor haar. Maar wat betekent deze emotie eigenlijk in dit digitale tijdperk?

Cast & recensie

Her is ontzettend aandoenlijk en verrassend genoeg erg geloofwaardig. Dat is wel toevertrouwd aan regisseur Spike Jonze (Being John Malkovich) en de film kreeg dan ook terechte Oscarnominaties voor scenario, muziek, liedje, vormgeving en de film zelf. Joaquin Phoenix schittert als de soms wat sociaal onhandige Theodore en Scarlett Johansson is perfect gecast als computerstem Samantha. Andere rollen zijn voor Chris Pratt, Olivia Wilde en Rooney Mara.

Lees verder