Dit is de beste film op tv vanavond: Hellboy

Veronica Superguide logo
Dit is de beste film op tv vanavond: Hellboy

Dit is de beste film op tv vanavond: Hellboy

|
|

Laatste update:

Geschreven door:
Redactie

Ron Perlman is Hellboy, een demoon die geboren is in de vlammen van de hel maar de wereld behoedt tegen boosaardige krachten.

Duivelse beschermer

Aan het eind van de Tweede Wereldoorlog proberen de Nazi's door middel van zwarte magie hun aflopende zaak te redden. De Geallieerden vallen het kamp binnen waar de ceremonie plaats vindt, maar dan is Hellboy al een feit! Hellboy (Ron Perlman) sluit zich aan bij de Geallieerden en groeit op tot een volwassen man, die zich uitsluitend richt op het goede in plaats van het kwade. Toch blijft de donkere kant vurig aan hem trekken.

Van de maker van Pan’s Labyrinth

De film is gebaseerd op het gelijknamige personage van Dark Horse Comics. De regie ligt in de handen van Guillermo del Toro, bekend van de fantastische film Pan’s Labyrinth. Naast Perlman zijn ook John Hurt (Alien), Selma Blair (Cruel Intentions) en Rupert Evans (Agora) van de partij.

Recensie

Met zijn rode huid, horens en rechtervuist van steen ziet Hellboy er niet uit als een doordeweekse superheld. En juist dat maakt deze stripverfilming zo bijzonder; een held die worstelt met zijn vijanden en met zijn eigen onzekerheid. Ooit werd hij door de nazi’s uit de hel getoverd, maar nu vecht hij voor een geheime dienst die boven-natuurlijk gespuis aanpakt. Een prachtige, fantasierijke film.

Hellboy zie je vanavond om 20:30 op RTL 7.

Lees verder