Dit is de beste film op tv vanavond: Hartenstraat

Veronica Superguide logo
Veronica Superguide logo
Dit is de beste film op tv vanavond: Hartenstraat

Dit is de beste film op tv vanavond: Hartenstraat

|
|

Laatste update:

Geschreven door:
Redactie

Een fijne romcom van eigen bodem, dat is Hartenstraat! In de Negen Straatjes in Amsterdam wordt druk gezocht naar liefde… Vanavond bij RTL5!

Hartenstraat

In de Negen Straatjes in Amsterdam, een dorpje in de stad, lijkt iedereen op zoek naar liefde. Zoals de onverbeterlijke rokkenjager Bas, de senioren Bep en Aart en het gesettelde stel Rein en Jacob. De enige die niet op zoek is naar liefde, is Daan. Hij woont met zijn dochter Saar in de Hartenstraat, waar hij zijn een eigen zaak als traiteur heeft.

Dan verschijnt Katje in zijn leven. De knappe modeontwerpster opent naast zijn winkel een hippe modezaak. Als vlak voor het openingsfeest de catering ontbreekt, moet Katje wel een beroep doen op Daan. Dat is vragen om narigheid: de twee zijn in alles elkaars tegenpool. Toch ziet Katje stiekem ook wel iets in haar buurman, zeker nu in haar huidige relatie met Thomas niet veel muziek meer zit. Als Katje erachter komt dat Daan aan online dating doet, stuurt ze hem een anoniem bericht. En wat blijkt? Daan, die de echte Katje niet kan uitstaan, is best gecharmeerd van de dame die zij op internet speelt...

Cast & recensie

De cast van Hartenstraat bestaat uit tal van Nederlandse sterren. Marwan Kenzari en Bracha van Doesburgh vertolken de hoofdrollen, maar naast hen zijn ook onder anderen Benja Bruijning, Georgina Verbaan en Tygo Gernandt te zien.

Er zijn maar weinig romantische comedy’s die het moeten hebben van originele plotontwikkelingen of verbazingwekkende twists. Het verschil tussen eenheidsworst en een leuke film zit ’m eigenlijk altijd in de uitvoering. De aanpak van Hartenstraat, met z’n spitse script, lekker losse regie en bekende gezichten, is wat dat betreft doeltreffend. Veronica Magazine beoordeelt de film dan ook met vier sterren!

Je ziet Hartenstraat vanavond om 20.35 uur op RTL5.

Lees verder