Dit is de beste film op tv vanavond: Harry Potter and the Order of the Phoenix

Veronica Superguide logo
Veronica Superguide logo
Dit is de beste film op tv vanavond: Harry Potter and the Order of the Phoenix

Dit is de beste film op tv vanavond: Harry Potter and the Order of the Phoenix

|
|

Laatste update:

Heb je gisteravond de finale van The Voice of Holland geskipt voor het spannende Harry Potter and the Goblet of Fire? Vandaag kun je op de bank ploffen voor het vijfde deel uit de filmreeks. Je ziet Harry Potter and the Order of the Phoenix om 20:00 uur op SBS 6.

Harry Potter and the Order of the Phoenix

De Minister van Toverkunst, Cornelis Fudge, heeft een nieuwe lerares ‘Verweer tegen de Zwarte Kunsten’ benoemd: de gemene professor Dolores Umbridge. Het Ministerie van Toverkunst staat vierkant achter de lessen van professor Umbridge in verwerende magie. De jonge tovenaarsleerlingen leren echter niet hoe ze zichzelf moeten verdedigen. Zijn vrienden Hermione en Ron overtuigen Harry ervan dat hij zelf het voortouw moet nemen. Ze komen in het geheim met een klein clubje studenten samen die zichzelf 'De strijders van Dumbledore' noemt. Harry leert hen hoe ze zichzelf kunnen verdedigen tegen de Zwarte Kunsten. Zo worden de dappere jonge tovenaars klaargestoomd voor het grote gevecht dat hen te wachten staat.

Cast en recensie

Na de proloog, waarin Radcliffe en z’n neefje door Dementors worden aangevallen, volgt al snel de zitting waarin blijkt dat geen hond op het ministerie gelooft dat Voldemort (Ralph Fiennes) terug is. Ook op school wordt Harry voor aandachttrekker versleten, en het wordt niet beter met een nieuwe lerares (een heerlijke Imelda Staunton). De sfeer is venijniger dan in de voorgaande delen, en interessant is dat de toverwereld niet zwart-wit is: zelfs de goede kant is verdeeld.
Veronica Magazine geeft Harry Potter and the Order of the Phoenix vier sterren. Bekijk de trailer in bovenstaande video.

Lees verder