Dit is de Beste Film op TV vanavond: Gran Torino

Veronica Superguide logo
Veronica Superguide logo
Dit is de Beste Film op TV vanavond: Gran Torino

Dit is de Beste Film op TV vanavond: Gran Torino

|
|

Laatste update:

Clint Eastwood als knorrige, racistische veteraan die zijn Aziatische buurjongen onder zijn hoede neemt en een lesje probeert te leren. Klinkt simpel, maar er zit veel meer achter. Gran Torino zie je om 20.30 uur op Veronica.

Gran Torino

Verbitterde oud-veteraan Walt Kowalski leidt een afgezonderd leven. Naast doe-het-zelven, bier drinken en een maandelijkse knipbeurt bij de kapper, gebeurt er niet veel. Behalve zijn hond Daisy vertrouwt hij niemand genoeg om zijn zonden tegen op te biechten. Wanneer Walt nieuwe buren uit Hmong krijgt, is het gedaan met de rust. Walt haat namelijk Aziaten en dus ook zijn nieuwe buren. Als ’s nachts zijn Gran Torino bijna wordt gestolen door zijn buurjongetje, komt er een serie gebeurtenissen in het leven van Walt op gang, wat alles voor goed zal veranderen. 

Recensie

Clint Eastwood-fans kunnen hun hart ophalen bij de film, die weer een absoluut pareltje is. Bovendien zien we een andere kant van de machoheld: hij is niet onfeilbaar, maar maakt juist een paar grove inschattingsfouten. Veronica Magazine geeft Gran Torino vier sterren. 

Lees verder