Dit is de beste film op tv vanavond: Goodfellas

Veronica Superguide logo
Veronica Superguide logo
Dit is de beste film op tv vanavond: Goodfellas

Dit is de beste film op tv vanavond: Goodfellas

|
|

Laatste update:

Geschreven door:
Redactie

De film is al bijna 30 jaar oud, maar in al die jaren heeft bijna geen enkele maffiafilm zoveel indruk gemaakt als Goodfellas (1990). Ja, The Departed misschien, maar met dezelfde regisseur aan het roer is dat misschien niet heel erg verrassend. Met de maximale score van vijf sterren is deze klassieker de must watch van vanavond.

Goodfellas

Henry Hill wil al van jongs af aan bij de maffia. Hij begint als loopjongen en door de jaren heen krijgt hij steeds grotere klussen. Hij valt hierbij onder de hoede van Jimmy Conway, een oude rot in het vak. Henry verdient bakken met geld en alles gaat op rolletjes. Na een paar jaar komt Henry erachter dat Jimmy buiten de maffia om ook nog wat zaakjes heeft lopen. Hij merkt dat hij ook een beetje voor zichzelf moet gaan zorgen als hij wil blijven overleven in de harde maffiawereld.

Recensie & cast

Dit meesterwerk is gebaseerd op Nicholas Pileggi’s boek Wiseguy. Naast Ray Liotta schitteren onder andere Robert De Niro (in zijn zesde samenwerking met Scorsese) en Joe Pesci met een briljante vertolking die werd beloond met een Oscar. Scorsese schrikt niet terug voor geweld, maar de film bevat ook een flinke dosis (zwarte) humor.
Je ziet Goodfellas vanavond om 22.35 uur op Veronica. Bekijk de trailer in bovenstaande video.

Lees verder