Dit is de beste film op tv vanavond: Gladiator

Veronica Superguide logo
Veronica Superguide logo
Dit is de beste film op tv vanavond: Gladiator

Dit is de beste film op tv vanavond: Gladiator

|
|

Laatste update:

Geweldige filmsets, uitmuntend acteerwerk en spannende gevechten. De film Gladiator moet je beslist gezien hebben! Vanavond om 20:30 uur op Net5.

Gladiator

Het is 180 n.Chr. Het Romeinse Rijk beleeft haar gloriedagen. De grote keizer Marcus Aurelius overlijdt en hij wordt opgevolgd door de kwaadaardige Commodus. Commodus kent geen genade en veroordeelt de Romeinse generaal Maximus (Russell Crowe) ter dood. Hij ontsnapt op het nippertje, maar zijn vrouw en zoon worden op brute wijze vermoord. Het gaat Maximus niet bepaald voor de wind wanneer hij als slaaf verkocht wordt aan de gladiatorenmeester Proximo. Maximus ziet in dat dit misschien zijn enige kans is om wraak te nemen op keizer Commodus. Hij weet zich te verheffen tot held van het volk, maar krijgt hij zijn wraak?

Recensie & cast

Regisseur Ridley Scott haalde voor Gladiator alles uit de kast. Elke veldslag en elk gladiatorengevecht is spectaculair en uiterst spannend. Dit is zeker ook te danken aan de sterrencast. Naast Russel Crowe (die een Oscar voor deze rol binnensleepte) zijn ook Joaquin Phoenix, Connie Nielsen, Oliver Reed en Richard Harris van de partij. 

Veronica Magazine geeft Gladiator vijf sterren.

Lees verder