Dit is de beste film op tv vanavond: Gangster Squad

Veronica Superguide logo
Veronica Superguide logo
Dit is de beste film op tv vanavond: Gangster Squad

Dit is de beste film op tv vanavond: Gangster Squad

|
|

Laatste update:

Sean Penn, Ryan Gosling en Emma Stone schitteren in de brute maffiafilm Gangster Squad. Vanavond om 20:00 op Net5.

Drugs, wapens & maffia

Los Angeles 1949. De gewetenloze, in Brooklyn geboren, maffiabaas Mickey Cohen (Sean Penn) heeft de stad in zijn greep. Hij zwaait de scepter over de drugs- en wapenhandel, prostitutie en de gokindustrie ten westen van Chicago. 

Dankzij de bescherming van niet alleen zijn eigen mensen, maar ook van corrupte politieambtenaren en politici, kan Cohen zijn rijk en macht steeds verder uitbreiden. Alleen een geheime eenheid van de LAPD, onder leiding van brigadier John O’Mara (Josh Brolin) en Jerry Wooters (Ryan Gosling) durft het gevecht met Cohen aan te gaan.

Recensie

Toen gangsters nog mannen waren die de concurrentie onder vuur namen met tommyguns, hing er een zekere romantiek omheen. Deze stijlvolle film maakt daar dankbaar gebruik van, maar houdt zich ook niet in wat betreft de brute terreur waarmee de bad guys het LA van de jaren vijftig in hun greep hadden. Dat contrast werkt goed, al is de plot niet van hetzelfde niveau als de aankleding. De dappere kerels uit de titel zijn een groep agenten die de oorlog verklaren aan de onderwereld.

Gangster Squad zie je vanavond om 20:00 op Net5.

Lees verder