Dit is de beste film op tv vanavond: Fright Night

Veronica Superguide logo
Dit is de beste film op tv vanavond: Fright Night

Dit is de beste film op tv vanavond: Fright Night

|
|

Laatste update:

Geschreven door:
Redactie

Vanavond om 22:45 op Net5: horrorcomedy Fright Night met Colin Farrell. De Ierse acteur speelt vampier Jerry, die achter zijn buren aangaat.

Vrees nacht

Fright Night is een remake van de gelijknamige cultklassieker uit 1985. Charlie Brewster heeft het allemaal: populaire vrienden, een knappe vriendin en een beste vriend. Wanneer de knappe Jerry naast hem komt wonen, realiseert Charlie al snel dat er iets niet helemaal in de haak is. Toch lijkt iedereen, inclusief Charlie’s moeder, het niet op te vallen. Al snel komt Charlie tot de conclusie dat Jerry een vampier is en dat hij naar hun buurt is verhuist voor maar één ding: mensenbloed. Als niemand Charlie gelooft, besluit hij het heft in eigen handen te nemen, met alle gevolgen van dien.

Cast & Recensie

In tegenstelling tot het origineel uit 1985 verraadt deze remake al vrij snel hoe de vork in de steel zit. Daardoor kunnen we lang genieten van Farrell op z’n leukst. Hij zet zijn tanden met veel plezier in de rol van vampier in een Vinex-wijk. De climax mist spanning, maar het gedoe met de regels hoe je (niet) moet omgaan met vampiers is vermakelijk, net als de subtiele verwijzingen naar de Twilight-films. Wijlen Anton Yelchin (Star Trek) speelt de jonge Charlie, Imogen Poots speelt z’n vriendin Amy en Toni Collette moeder Jane.

Lees verder